Packningslista

Imorgon är dagen här som jag så länge väntat på. Klockan 10.02 lämnar tåget Göteborgs perrong för att ta mig till Herrljunga och därifrån vidare till Ljung station med destinationstid kl 11.23. Där möts jag upp av stugeinnehavaren som ska köra mig och min packning de sista 9 km.

Min packningslista är följande.

4 st t-shirts
2 st jeans
1 varmare tröja
1 mjuksbyxa
4 st kalsonger
4 par strumpor
1 platta öl
3 liter vin
1 shorts
Fiskeutrustning
Arto Passilinna - Kollektivt Självmord
Torey Hayden - Tigerungen
Torey Hayden - Spökflickan
Gerorge Orwell - 1984
Paulo Coelho - Elva Minuter
Dator med högtalare
Salt och Pepper
Tändstickor
Träningsskor

Ja det var nog allt tror jag. Jag kommer att skriva lite dagbok om vad som händer om dagarna i m

Erotik

Jag hatar belackare
Jag anser att mode leder till mobbning och deppression
Jag är inte särskild förtjust i sommaren
Jag tycker att Frida J Metso verkar vara en dryg person som jag inte skulle föredra att äta middag med
Egentligen är jag inte speciellt bra på att dansa
Jag föraktar människor som bär päls
Jag hatar fiksmåsar och getingar
Jag tycker inte om backpackers
Jag tycker att det är borligt att månadsspara
Jag tror inte att fler poliser ger ett säkrare samhälle
Att läsa ekonomi är detsamma som att inte veta vad man vill med sitt liv
Att bära stringtrosor är en handling som visar att man har en skev kvinnosyn


Jag är inte alkohlist men jag tycker det är jävligt kul att gå ut på krogen ensam
Jag trivs på våren och hösten
Jag tycker det är kul att svära på min titel som adelsman
Jag tycker att ensamhet stärker personligheten
Jag blir lika lycklig av att se bebisar som att se gamla människor tillsammans
Jag tycker om att laga mat
Jag tycker att serien Adam och Eva är en genialisk produktion
Att göra någon glad gör mig glad


Jag skulle villja lära mig något instrument
Jag skulle villja lära mig dansa
Jag skulle villja åka till ett annat utan pengar till ett annat land och stanna där i sex månader
Jag skulle villja lära mig ett nytt språk

När jag var liten hade jag inga problem att klara Suprer Mario Bros, jag tror det är därför som jag får så höga resultat på alla IQ-trester
Toalettpapperskungen

Hej tandkrämstillverkare! Jag vet hur ni kan öka er profit med 10 procent men jag tänker inte avslöja min hemlighet innan ni ger mig 1 miljon dollar. Chefen för tandkrämsföretaget blev lite konfundersam  men svarade ändå att hon först ville fösöka komma på hemligheten själv men att hon skulle återkomma.

En månad rann iväg och chefen kunde inte klura ut hemligheten så hon ringde och förtellde den bittra sanningen och att hon var villig att betala summan mot avslöjandet.

Gör tandkrämsöppningen 10 procent större!

Det är inte alltid de mest avancerade upptäckterna som resulterar i den största profiten.

Gårdagens barrunda gav mig en egen snilleblixt.

Toalettpapperskungen Mikael "Mozart" Andersson. Det är stort. Tänk att istället för bara vita och tråkiga pappersark skriva texter på arken. Kanske en novell eller en serie eller varför inte en hel bok. Toalettlitteratur. Tänk att en författare skulle få chansen att släppa en bok i talettpappersform, viken dröm som skulle gå i uppfyllelse. Jag skulle garanterat vara villig att betala tio eller tjugo spänn mer för en sådan rulle.

Detta är även bra om ser det från ett miljöperspektiv. När vi exkrementerar används det ofta för mycket papper. Många sliter och drar och bara torkar. Om då istället det står en text på varje ark så kan man bara ta ett ark i taget. Inge slöseri här inte.

En ide som inte kan gå fel.


Hej Blogg

Jag har fiskat och när jag fiskar brukar jag dricka öl. Full, bra tankar klippa mig själv. Kreti och Knoll säger att klippa sig själv kan aldrig bli bra, men det är bara en pardaox anser Pleti och Tott. De hänvisar till Mozart som precis gjort en "cut himself". Resutatet blev: Innan klippningen, Linda Rosing utan bröstimplantat....Effter klippningen, Blondinbella med botox i läpparna

Senaste tiden

  • Fullt upp för jobbet har blivit mitt liv och lagret har blivit min borg.
  • Var och dansade med ett thailändskt gäng när ett thailag spelade final i gothia cup.
  • Läst Godnatt Mister Tom
  • Köpt en ny fiskeutrustning,
  • Vigilerat fritt, för jag är stenpank och nikotinberoende
  • Åkt ut för att plocka blåbär men kom tillbaka med 5 liter hallon, jävla göteborgsskogar!
  • Sett film nummer fem av hexalogin om kriminalinspektör Irene Huss
  • Anmält mig till en kurs i nederländska

På tisdag drar jag till Herrljunga och har betald semester ett par dagar. Ett litet Shangri-La om ni frågar mig. Min nya fiskeutrustning lär komma till användning, det lär bli en del grillande av fisk och förmodligen kommer det rinna ner ett och annat glas vin.
Fäll Högerregeringen

Det var länge sen en regering har blivit så impopulär så snabbt som denna. Samhället börjar rentav likna någon gammal klassisk dystopiskildring.  Med Reinfeldt och hans demagoger vid rodret slutar man aldrig förvånas, men det är ju dessa folket har valt. Det var ju alliansen vi röstade på vid senaste riksdagsvalet 2006 och nu står vi med lång näsa och förvånas när dom verkligen infriar sina högerstyrda ideer.

Nya moderaterna, nya arbetarpartiet...flosklerna var många och svenska folket ville ha förändring. Det fick de också, grattis. Svenska folket var tydligen så lättlurade, eller var det kanske moderaterna som lyckades dupera ut hela befolkningen, jag ver inte men nu får vi stå vårt kast. Vi förtänar det här, vi förtjänar en försvagad fackrörelse, vi förjänar en häxjakt på sjuka och arbetslösa, vi förtjänar en stratifiering av Sveriges folkskara men FRA, förtjänar vi verkligen det? Tänk att vi var så lättlurade. Tänk av vi gick på bluffen om det nya arbetarpartiet. Nästan så man kan skratta åt det nu i efterhand.Byta Lägenhet

Jag känner ingen som har flyttat lika många gånger som mig. Det har aldrig varit någon utmärkande lyx, men jag har heller aldrig ansett mig själv som någon vidare streberist. Jag föredrar det enkla och funktionella, lite åt det spartanska hållet om man så vill. Här följer en liten redogörelse för mina flyttar genom åren.

Den 10 augusti 2000 satt jag i fyllecellen första och enda gången. En månad senare köpte jag min första lägenhet. En 1:a på 29 kvm. Man kan säga att jag bodde granne med min dåvarande Gymnasieskola. Jag var sjutton och fyllde 18 samma år.

Jag stannade där ungefär ett år för att senare köpa en ny lägenhet på samma gata. Ytterligare en 1:a men med lite fler kvm och ett större kök. Dessutom vindsvåning.

Tidsbegreppet börjar eludera men jag träffade en tjej och vi behövde större. Jag köpte en stora 2:a med balkong. En riktig trevlig lägenhet. Jag lämnade den ganska samtidigt som tjejen.

Sedan var jag bostadslös en period så jag bodde i min mormors och morfars lägenhet ett par månader. Vid den tiden var de bosatta i Spanien under större delen av året så det passade utmärkt att jag nyttjade deras faciliteter.

Ett par månader stannade jag där för att senare återvända hemma till mor och far.

Därifrån begav jag mig till Kungälv för studier. Jag bodde tillsammans med en norsk, en dansk, en islänning och två svenskar i ett kollektiv. 6 månader stannade jag kvar där.

Sedan ville jag närmre Svergies framsida  så jag skaffade mig en studentlägenhet i kviberg. Lilla Regementsvägen med kvibergs marknad som granne.

Sen exilerade jag till Danmark för studier och där delade jag rum med en dansk kille som heter Dennis. Ett rum med rvå sängar och toalett som konstant luktade avlopp. Detta var i Århus.

Sen flyttade jag hem till mamma och pappa igen och blev kvar där i 3 månader.

Nu var det Norge som hägrade. Jag tog med mig mina ägodelar som vid det här laget hade krymt från en lägenhet på 60 kvm till tre stycken resväskor. Jag bodde i en by som heter Ås tillsammans med 4 andra sköna killar. Ås ligger strax utanför Oslo. 6 månader

Bokade en flygbiljett till Prag och flyttade in i ett kolektiv tillsammans med 2 tyskar och en tjeck. Bodde där en månad tills jag tröttnade på människorna.

Skaffade mig en mer central lägenhet i Prag tillsammans med en amerikan och en svensk.

Januari 08 drabades jag av en personlig bankrutt. Tur i oturen hade jag sökt till lärarprogrammet i Göteborg. För mitt sista kapital köpte jag en bussbiljett till Göteborg  där jag fick tag på en studentlägenhet i Johanneberg.

I Maj i år flyttade jag till den lägenhet jag bor i nu. En studentlägenhet på hisingen tillsammans med en kompis

Om jag räknar rätt har jag flyttat 14 gånger sen jag flyttade hemmifrån för första gången. Det är inte dåligt det, och mer blir det. Jag håller på att leta efter en ny lägenhet just nu och näst år flyttar jag till Holland.

Ring mig om ni behöver hjälp med flyttstädAlkoliserad Historiker

Nu har jag jobbat, sovit, supit, försummat, sprungit, jobbat lite till, snott två blommor från gårdens blommplantage, orerat för mycket, bekännt min antipati mot fra, sett en film om en alkoliserad historiker som delatar i ett debattprogram på tv där sanningen om hur det egentligen gick till 1989 den 22 december i Rumänien debatteras. Flög Ceausescu iväg i sin helikopter pga rädsla för folkets demonstrationer eller flög han innan folket överhuvudtaget börjat vandra mot centralkommitténs byggnad?  Om påstående nummer två stämmer så var det ju faktiskt inte någon revolution! Frågorna är många och svaren är konfusa.

Annars har jag bokat slovakienresan, anmält mig till en kurs i nederländksa, supit utanför bruce, köpt sprit av en tysk, plankat på bussen, jobbat övertid, sovit för lite, drömt för oregelbundet, inte klippt mig, börjat intressera mig för misogyni, läst en tonårsbok som handlar om en flicka som går i sjuan, som har för lite hår på snippan, för små bröst, är olycklig kär i en äldre kille och har en mamma som har bröstcancer.

4/4

Under en tid fick jag olika skrivuppgifter. Vanligtvis hade jag 10 minuter på mig att hitta på en berättelse om en tex en sten. Jag ville gör det en gång tlll så jag nedan skrev jag om en sten. !0 minuter för varje kapitel. Tyvärr orkar jag inte slutföra den. Jag skyller på horans trviala vardag i Havanna, utan att känna en ynka misskund. Titta själva så förstår ni

3/4

Som sagt, en vacker sommardag såg det ut att bli. Jag förberedde mig för mina vardagliga uppassningar, samma plats, samma tider. Homogeniteten är inget som stör mig, snarare något som ger mig njutning och som skapar en viss harmoni i mitt inre.

Det kommer att bli en bra sommar, tänkte jag, och framförallt en bra dag. En röd mustang börjar sakta närma sig mitt bergsparti. Det tycks vara en hel familj och det ser ut som det finns något att fira. Bilen stannar och ut kliver två vuxna av vardera kön samt två små flickebarn. De öppnar bagageluckan, tar upp ett par väskor, skrattar, samtalar och de börjar promenera i min riktning. Av deras sätt att röra sig kan man se att det är lyckans dag, de nästa hoppar fram och tillsammans med orden som kommer från dess munnar kan man höra ett svagt skrattande läte. Det är blir en bra dag, tänkte jag för mig själv!

Jag har lärt mig acceptera att ingen säger hej när de besöker mitt revir, det händer ibland men då är det en hund som kommer fram och nosar. Samma sak var det även idag, trots att familjen lagt filten bara några cm ifrån mig. Det dukas fram jorgubbstårta, hallonsaft till barnen, kaffe till de vuxna, ostsmörgåsar, hallondrömmar och jag tar del av lyckans som sällskapet är i besittning av.

Det fruktansvärda börjar närma sig!


RSS 2.0