Nej till den fundamentalistiska regimen i Iran

Under 30 år har folket i Iran levt med en av de värsta islamiska regimerna i mänsklighetens historia, med omkring 100 000 avrättningar. Den brutala regimen vill tysta ner varje protest med våld för att sprida skräck och rädsla bland befolkningen.

För ungefär 4 månader sedan bestämde sig studenterna för att återigen höja sina röster för frihet, jämlikhet och socialism. Ett stort antal av frihetskämparna har gripits, både i universiteten samt även i hemmet. Några av dem har frigets medans andra fortfarande sitter häktade  och har en oviss  framtid  framför sig.

Omvärlden har ett ansvar för att få stopp på dessa omänskliga handlingar. Studenterna är i  uppenbar fara och riskerar att bli våldtagna, piskade, torterade och avrättade.

Måndag den 19 Maj bjuder "studenter för demokrati i Iran" till debatt och informationsmöte om Iran. Det kommer att disskuteras situationen för de mänskliga rättigheterna och vad man kan göra här i Sverige som svensk för att påverka. Det kommer även att finnas en fotoutställning om iranska ungdomars vardag i Iran.

Om du vill komma och lyssna så kontakta mig snarast möjligt. Tiden är 18.00 och platsen är Överås BK (60 bussen mot Redbergsplatsen, hållplats Överåsvallen)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0